Baktips
Dumlecupcakes
3 Ägg
2,5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
3,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 msk Kakao
1 nypa salt
50g smör
1dl vipsgrädde
2 msk kallt kaffe
1 påse dumle
Vispa ägg, socker, vaniljsocker pösigt
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vänd ner i smeten
Smält smöret och blanda det med vispgrädden
Tryck 2 dumle i varje form, grädda i 175 grader i ca 15 min och låt dom svalna
Glasyr
250 g mörk choklad (valde själv ljus choklad)
1,5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt (går utesluta)
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer
Koka upp grädden tillsammans med sirap och flingsaltet och häll det över chokladen under mixning
Tillsätt smöret och philadelphiaosten och plusmixa (tryck av, på, av, på...)
Kommentarer
Trackback