Baktips



Dumlecupcakes


3 Ägg
2,5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
3,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 msk Kakao
1 nypa salt
50g smör
1dl vipsgrädde
2 msk kallt kaffe

1 påse dumle

Vispa ägg, socker, vaniljsocker pösigt
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vänd ner i smeten
Smält smöret och blanda det med vispgrädden

Tryck 2 dumle i varje form, grädda i 175 grader i ca 15 min och låt dom svalna

Glasyr

250 g mörk choklad (valde själv ljus choklad)
1,5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt (går utesluta)
1 msk smör
100 g philadelphiaost

Hacka chokladen fint i en hushållsmixer
Koka upp grädden tillsammans med sirap och flingsaltet och häll det över chokladen under mixning
Tillsätt smöret och philadelphiaosten och plusmixa (tryck av, på, av, på...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback