Baktips

 

Botten

3ägg

4,5dl strösocker

4dl vetemjöl

1,5tsk vaniljsocker

3tsk bakpulver

4msk kakao

225g smör

2dl kokade vatten

 

Kokoskräm

225g smör

4dl florsocker

2ägg

1 påse kokos (ca 200g)

 

Garnering

200g ljus choklad

0,5msk olja

 

Gö såhär 

Sätt på ugnen på 175 grader

Vispa ägg och socker poröst i en bunke

Blanda ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggsmeten

Smält smöret och koka upp vattnet sen vispa ihop allt till en smet.

Smörj och böa en långpanna ca 24 x 30 cm

Grädda i ugnen ca 20-25min

Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull, blanda ner florsocker, ägg och kokos.

Kyl kaka i frysen i ca 30min efter den har svalnat. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.

Garnering: Smält chokladen över vattenbad och blanda ner oljan. Bred till sist över chokladen på kokoskrämen och låt den stelna. Förvara i kylen. Annars smälter skiten ;)

 

As gott och den blev väldigt poppis därför jag inte hunnit knäppt kort på det jag gjort själv. Resten ligger i frysen som min bror ska ta med sig på sin praktik. Hoppas dom gillar den lika mkt :)

 

Ett tips läs genom hela receptet innan ni börjar baka, många gör fel på det. Så ska ni se att de går bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback