Baktips
Botten
3ägg
4,5dl strösocker
4dl vetemjöl
1,5tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
4msk kakao
225g smör
2dl kokade vatten
Kokoskräm
225g smör
4dl florsocker
2ägg
1 påse kokos (ca 200g)
Garnering
200g ljus choklad
0,5msk olja
Gö såhär
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker poröst i en bunke
Blanda ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggsmeten
Smält smöret och koka upp vattnet sen vispa ihop allt till en smet.
Smörj och böa en långpanna ca 24 x 30 cm
Grädda i ugnen ca 20-25min
Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull, blanda ner florsocker, ägg och kokos.
Kyl kaka i frysen i ca 30min efter den har svalnat. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
Garnering: Smält chokladen över vattenbad och blanda ner oljan. Bred till sist över chokladen på kokoskrämen och låt den stelna. Förvara i kylen. Annars smälter skiten ;)
As gott och den blev väldigt poppis därför jag inte hunnit knäppt kort på det jag gjort själv. Resten ligger i frysen som min bror ska ta med sig på sin praktik. Hoppas dom gillar den lika mkt :)
Ett tips läs genom hela receptet innan ni börjar baka, många gör fel på det. Så ska ni se att de går bra!